Wifi-netwerk ondersteunt virtuele museumtour CoVisit

12-05-2016

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder lanceerde deze week een virtuele 'CoVisit'. Deze baanbrekende tour biedt minder mobiele bezoekers de mogelijkheid het unieke museum - dat uit smalle gangen en trappen staat - te bewonderen. Om de audiovisuele elementen te ondersteunen realiseerde Wifinity een kwalitatief hoogwaardig wifi-netwerk.

Wifi-netwerk CoVisit, bezoekers, medewerkers en gasten

Naast de tour, implementeerde Wifinity aparte wifi-netwerken voor bezoekers, gasten en medewerkers.
 
In het nieuwe en oude gebouw zijn na uitgebreide metingen accesspoints geplaatst. Zo onzichtbaar mogelijk; de bezoeker bevindt zich immers in de Gouden Eeuw. BeamFlex-technolgie maakt het mogelijk het meest ideale pad van de accesspoints richting de CoVisit-applicatie te sturen. Zo worden meer gebruikers tegelijk ondersteund.

Wifi-service in de cloud

Wifinity beheert en monitort het wifi-netwerk in de cloud aan de hand van de Virtual SmartZone (vSZ). Problemen worden snel en waar mogelijk op afstand opgelost. De vSZ biedt ook uitgebreide rapportages over het netwerk.

'Live' rondwandelen met tablet

Bezoekers doen de tour in paren: de mobiele bezoeker neemt de minder mobiele bezoeker mee op een virtuele rondwandeling. De CoVisit - een tablet met handvat – filmt die rondwandeling.
 
De tour is voor de minder mobiele bezoeker live te volgen op een scherm. Op een scherm ernaast verschijnen foto's van de vertrekken waar de bezoeker zich op dat moment bevindt. De zittende bezoeker kan historische informatie lezen (mogelijk gemaakt door iBeacons). Bezoekers kunnen met elkaar praten en samen de audiotour beluisteren.

Eerste museum met CoVisit

CoVisit is een initiatief van het museum en geproduceerd door The Creative Cooperative, in samenwerking met de Amsterdamse zorginstelling Amsta. Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is het eerste museum dat deze service aanbiedt.
 
Meer weten over de techniek achter de wifi-netwerken? Check de businesscase. Je kunt altijd contact opnemen.